Читај ми!

Шарић: Миловић је генерал Папаја

Дарко Шарић тврди да је генерал Папаја начелник УКП-а Родољуб Миловић, преноси "Танјуг". Истиче да је Миловић створио "земунски клан", и да је од њих узимао новац добијен од отмица.

Дарко Шарић је у наставку суђења у Специјалном суду изјавио да Тужилаштво за организовани криминал покушава медијски да спинује оптужбе против њега, а да је Миловић "монтирао цео процес".

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је касније данас да надлежни предузимају "одређене мере" поводом Шарићевих тврдњи.

Шарић тврди и да је Миловић "створио 'земунски клан', и да је од њих узимао новац добијен од отмица".

"Он је хтео да од мене направи особу као да сам ја неки нови вођа 'земунског клана', на врху пирамиде", рекао је Шарић.

"Три месеца сам овде, а он још није дошао да ме испита, да види како сам ја то хтео да убијем бившег председника Бориса Тадића, како сам угрозио државну безбедност и све оно што се о мени писало", рекао је Шарић.

Папајин најбољи друг је, рекао је Шарић, човек који је створио "земунски клан" и парама од отмица купио машине. Тај најбољи друг је сведок сарадник, кога је Шарић назвао "карактер манго".

"То је нови лик у овом стрипу. Не желим да ја и моји пријатељи да одговарамо за 7.420.000 евра које је он узео, а ако је дао мени те паре нека дође и каже", причао је Шарић неповезано опет не откривајући идентитет "карактера манго".

Шарићева одбрана предложила је суду да од Безбедносно-информативне агенције прибави документ о састанку 18. априла 2010. године на Јеловој гори на Златибору између врха српске полиције, врха Тужилаштва за организовани криминал и Драгана Дудића Фрица, који је тог лета убијен у Црној Гори.

"Из тог документа видећете ко се с ким састајао и коме се шта нуди. Ми желимо да се престане са медијским спиновањем. Када набавите тај документ више неће бити потребе да се прича о генералима, папајама и слично...", рекао је Шарићев бранилац Радослав Баћевић.

Тужилац је инсистирао на одговорима.

"Зашто оптужени неће да одговори на питања? Овде се прича о свему осим о оптужници. Не чујемо ниједну реч о доказима. Зато извлачим закључак да је ово медијска манипулација да би се дискредитовао овај кривични поступак", навео је тужилац Саша Иванић.

Поводом Шарићевих тврдњи, надлежни већ предузимају мере.

У ранијој изјави медијима Миловић је рекао да је прича о Папаји копија суђења земунском клану и оптужби на рачун поштених полицајаца. Криминолози оцењују да Шарићеве изјаве треба узети с резервом.

"Не можемо да држимо да генерала УКП-а буде осумњичен. То мора да се реши у следећа три до пет дана. Због тога што иза њега могу да побегну они који су заправо парви кривци", навео је криминолог Златко Николић.

Стојиљковић: Тумачења тужилаштва научна фантастика

Оптужени Бобан Стојиљковић тврдио је на суђењу да се поруке које су пресреле безбедносне службе не односе на трговину кокаином већ да су то његове приватне поруке.

"Тумачење тих порука које је тужилаштво изнело нема смисла. Тужилац образлаже, на основу пресретнутог мејла, да су све активности криминалне групе значајно организоване на подручју Бразила. Тужилац има 16 различитих тумачења пресретнутих разговора, а не можемо имати 16, и Адамовић и Вуковић су рекли да је Бразил стао, што значи да није било активности у Бразилу", тумачио је оптужени Стоиљковић.

Детаљно је појашњавао и остале мејлове који се односе на његово кретање и комуникацију с извесном Мајом и Александром, за које тужилаштво сматра да су преудоними осталих чланова групе.

"Ни научна фантастика не може да смисли то како тужилаштво тумачи поруке. Мене је срамота да пред вама браним за нешто што нисам урадио", рекао је Стојиљковић.

Правници подсећају да у оваквим случајевима оптужени сами одлучују како ће се бранити и користе сва средства која су им на располагању, а то некада подразумева и да не говоре истину.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи