Читај ми!

Потера за Љуштакуом

Судија идао налог за хапшење Самија Љуштакуа и још двојице припадника "Дреничке групе". Припадници Дреничке групе су оптужени за кривична дела ратног злочина над цивилним становништвом.

Сами Љуштаку, Сахид Јашари и Исмет Хаџа побегли су пре неколико дана из Клиничко болничког центра у Приштини, где су били на лечењу и нису се појавили на данашњем првом рочишту у Косовској Митровици.

На оптуженичкој клупи били су четворица оптужених Авни Забељи, Јахир Демаку, Сулејман Селими и Сабит Геци.

На данашњем првом рочишту у Основном суду у Косовској Митровици поред Љуштакуа на суђењу се нису појавили Сахид Јашари и Исмет Хаџа па је председавајући, међународни судија из Еулекса, издао налог за хапшење ове тројице.

Еулекс је позвао Поправну службу Косова, као установу која има законску одговорност за пребацивање оптужених на суђења, и Полицију Косова да удвоструче своје напоре у довођењу тројице бегунаца пред лице правде.

Специјални тужилац Еулекса Џонатан Рател затражио је претходно данас од судија Основног суда у Косовској Митровици да издају налог за хапšење тројице оптужених припадника Дреничке групе који су у бекству.

Љуштаку, Јашари и Хаџа побегли су пре пар дана из Клиничко болничког центра у Приштини, где су били на лечењу и нису се појавили на данашњем првом рочишту у Косовској Митровици.

Адвокати одбеглих Љуштакуа, Јашарија и Хаџе тврде да они нису побегли, да се и даље налазе у Приштини и да полиција није успела да их доведе из безбедносних разлога на данашње суђење.

У Основном суду у Северној Митровици одржано је прво рочиште против чланова "Дреничке групе" и на оптуженичкој клупи данас су се нашла цетворица оптужених Авни Забељи, Јахир Демаку, Сулејман Селими и Сабит Геци.

Суђење је било отворено за јавност, а пратило га је више новинарских екипа.

Припадници Дреничке групе су оптужени за кривична дела ратног злочина над цивилним становништвом, укључујући тортуру, злостављање и убиства за која се претпоставља да су извршна у логору такозване ОВК у селу Ликовце током 1998. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи