Читај ми!

Поновљeно суђење за покушај убиства Драшковића

Тројици некадашњих припадника ДБ-а почело поновљено суђење за учешће у покушају убиства Вука Драшковића у Будви. Милану Радоњићу, Ратку Ромићу и Стевану Басти поново се суди након што је Апелациони суд прошле године укинуо првостепену пресуду којом су били осуђени на вишегодишње казне затвора.

Поновљено суђење тројици некадашњих припадника Ресора државне безбедности, окривљеним за помагање у покушају убиства лидера СПО-а Вука Драшковића 2000. у Будви, почело је данас у Београду давањем исказа и негирањем кривице оптужених.

Некадашњи шеф београдског Центра ДБ Милан Радоњић и начелници одељења у том центру за унутрашњи и спољни екстремизам Ратко Ромић и Стеван Баста, одбацили су све наводе оптужнице, тврдећи да су све радили у складу са правилима службе и да нису имали сазнања да ће прикупљене информације бити искоришћене за покушај убиства лидера СПО.

Радоњић је нагласио да никада није учинио кривично дело и да су делови навода оптужнице "конструкција, измишљотина и чиста лаж".

"Никада никоме нисам помогао, нити добио налог да учиним нешто што је ван процедуре рада Службе, а да је мени личило на кривично дело", рекао је Радоњић.

Ромић се сагласио са Радоњићем, истичући да у судском процесу против њега и двојице његових колега нису предочене чињенице на основу којих су оптужени за помагање у покушају убиства.

"Заменик тужиоца је морао за сваки оптужни део да изнесе конкретне доказе, а суд је олако прешао преко те чињенице. Заменик тужиоца то није учинио јер не постоји доказ, нити индиција да смо починили то кривично дело", рекао је Ромић.

Радоњићу, Ромићу и Басти поново се суди након што је Апелациони суд прошле године укинуо првостепену пресуду којом су били осуђени на вишегодишње казне затвора.

Том пресудом Виши суд у Београду 18. јуна 2012. осудио је Радоњића на осам година затвора, а Басту и Ромића на по седам година.

Наставак суђења заказан је за 28. март.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару