Ђурашковић: ДС крив за пропаст "Нибенса"

Мило Ђурашковић оптужио челнике Демократске странке за пропаст путарских предузећа, тврдећи да су га уцењивали, вршили притисак и на крају ухапсили. Мирослав Мишковић затражио да му се трајно врати пасош и укине мера забране напуштања боравишта.

У наставку суђења у Специјалном суду, власник "Нибенс групе" Мило Ђурашковић оптужио је челнике Демократске странке за пропаст путарских предузећа, тврдећи да су га уцењивали, вршили притисак и на крају ухапсили.

"Ја сматрам да је политички утицај крив за урушавање 'Нибенс групе'. Све је почело 2010. године, када је направљен конзорцијум за посао изградње северног крака Коридора 10, када су почели и политички притисци", рекао је Ђурашковић, коме се суди због сумње да је са Мирославом Мишковићем, његовим сином Марком и још осморо оптужених оштетио путарска предузећа.

"Душан Петровић, који је у то време имао велики утицај, тражио је од мене да у конзорцијум фирми убацим предузеће "Интеркоп Шабац" и да оно буде носилац посла. Ја се с тим нисам слагао као ни представници осталих фирми у конзорцијуму, јер то предузеће није задовољавало услове, нит је било референтно", испричао је Ђурашковић излажући своју одбрану.

Петровић им је после тога, како је навео, поручио да је "то државни интерес".

"Убрзо је упозорен да су инструкције да 'Интеркоп Шабац' буде носилац тог пројекта, стигле директно са Андрићевог венца, од тадашњег председника Бориса Тадића и његовог саветника Микија Ракића, а да је истовремено финансијска полиција ушла у 'Нибенс'", напоменуо је Ђурашковић.

Он је додао да о притисцима и уценама могу да посведоче и директори његових предузећа, али и бивши министри Милутин Мркоњић и Оливер Дулић.

Све то је довело до његовог хапшења 2011. године због крушевачке фабрике мазива ФАМ, после чега је кренуо и крах "Нибенса".

Што се тиче оптужнице за путарска предузећа, Ђурашковић је негирао њене наводе.

"Ако се ово докаже, ја сам идиот. Путарска предузећа су била у мом власништву, па како да оштетим самог себе", рекао је Ђурашковић коме се на терет ставља да је извлачио новац из путарских предузећа, заједно са Мишковићима и још осам сарадника.

Власиник "Нибенса" одбрану ће наставити да износи сутра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару