Кристијану Голубовићу 14 година затвора

Због трговине дрогом на подручју Новог Пазара и Београда, Виши суд у Београду осудио на 14 година затвора Александра Кристијана Голубовића. До правоснажности пресуде браниће се са слободе.

Виши суд у Београду осудио је данас на 14 година затвора Александра Кристијана Голубовића због трговине дрогом на подручју Новог Пазара и Београда.

Голубовић ће се до правоснажности ове пресуде бранити са слободе, пошто му је пре месец дана Апелациони суд у Београду укинуо притвор у ком је провео скоро четири године од хапшења 16. јануара 2009. године.

Истом пресудом Сафет Ибровић осуђен је на шест година затвора, Мирсад Фујаљкић на четири, а Ферат Скенеровски на три године и осам месеци затвора.

Осуђени, као и тужилаштво, имају право на жалбу Апелационом суду у Београду.

Судско веће није прихватило Голубовићеву одбрану, као ни завршну реч током које је покушао да их поново убеди да никада није трговао дрогом.

"Срамота ме је, стидим се тога што сам доведен у било какву конотацију с дрогом. Ја се стидим што сам овде пред вама. Чак и да ме ослободите, нећете ништа учинити да се избрише мрља да је Кристијан Голубовић у цркви диловао дрогу, коју је продавао малолетницима", рекао је оптужени у завршној речи пред изрицање пресуде.

Од почетка процеса, Голубовић негира да је икада трговао дрогом, тврдио је да је познат као борац против наркотика. 

Голубовић је оптужен за организовање групе која је трговала хероином од почетка августа 2009. године до 16. јануара 2010. на подручју Новог Пазара и Београда, а ухапшен испред Цркве Светог Марка у Београду 16. јануара 2010. када је полиција приликом хапшења запленила 125 грама хероина. 

Одлуком Апелационог суда из фебруара прошле године Голубовићева мајка Миланка и Урош Вуковић правоснажно су ослобођени оптужби, док је део првостепене пресуде којом су Голубовић и још тројица његових сарадника осуђени на вишегодишње казне затвора укинут а предмет је враћен на ново суђење.

На оптуженичкој клупи су, поред Голубовића, и Сафет Ибровић, Мирсад Фујаљкић и Ферат Скендеровски.

Укинутом пресудом Голубовић је био осуђен на укупно седам и по година затвора због недозвољеног држања оружја и трговине хероином.

Апелациони суд је, међутим, потврдио део пресуде којом је осуђен због недозвољеног држања оружја и правоснажно га осудио на две године и три месеца затвора, а за дрогу је наложио да се суђење понови.

Од младих дана познат је у криминалним круговима, хапшен је више пута, поред осталог у акцији "Сабља", а суђено му је и као вођи криминалне групе која је изнудила 15.000 евра од Петра Зечевића, власника агенције из Сремске Митровице.

Познат је и по бекству из грчког затвора Маландрино, у којем је служио казну од 14 и по година због оружане пљачке.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару