Читај ми!

Притвор за Радоњића и Ромића

Специјални суд у Београду одредио притвор до 30 дана Милану Радоњићу и Ратку Ромићу, осумњиченима за учешће у убиству новинара Славка Ћурувије. Посебно одељење Вишег суда примило предлог Тужилаштва да се Мирославу Кураку одреди притвор и распише потерница за њим.

Двојици бивших припадника Државне безбедности Милану Радоњићу и Ратку Ромићу, осумњиченима за учешће у убиству новинара и власника листа Дневни телеграф Славка Ћурувије, Специјални суд у Београду одредио је притвор до 30 дана. 

Судија за претходни поступак је након саслушања Радоњићу и Ромићу одредио притвор због постојања опасности од бекства, бојазни да ће ометати поступак утицањем на сведоке, као и због висине запрећене казне за кривично дело за које се терете, а која је преко десет година.

Посебно одељење Вишег суда у Београду добило је предлог Тужилаштва да се осумњиченом за учешће у убиству Ћурувије, Мирославу Кураку, некадашњим припаднику посебне службе обезбеђења у ДБ-у, одреди притвор и распише међународна потерница за њим, јер није доступан правосудним органима Србије.

Портпарол суда Душица Ристић рекла је Танјугу да ће о том предлогу бити накнадно одлучено. 

Иначе, саслушање Милана Радоњића и Ратка Ромића завршено је ноћас око два сата после поноћи. 

После саслушања, Тужилаштво за организовани криминал предложило је притвор до 30 дана за Радоњића и Ромића и донело је наредбу о спровођењу истраге против четворице осумњичених за убиство Ћурувије, рекао је специјални тужилац Миљко Радисављевић агенцији Танјуг.

Бранилац Ромића и Радоњића, Зора Добричанин Никодиновић, рекла је да је саслушање трајало готово девет сати и да је било коректно.

Радоњић и Ромић су јуче око поднева ухапшени због сумње да су учествовали у убиству новинара Славка Ћурувије на Ускрс, 11. априла 1999. године.

Кривичном пријавом за убиство Ћурувије обухваћени су и бивши начелник Службе државне безбедности Радомир Марковић и оперативац те службе Мирослав Курак, кога су медији означили као егзекутора.

Један од бранилаца бившег шефа ДБ-а Душан Машић рекао је Танјугу да га је јутрос посетио у затвору у Пожаревцу, где издржава казну од 40 година затвора, и да је Марковић затечен оптужбама које му се стављају на терет. Марковић још није саслушан у вези са убиством Ћурувије. 

Милан Радоњић је радио у Другом одељењу београдског ДБ-а пре него што је, на препоруку Мирјане Марковић, седам дана пре убиства Ћурувије именован за шефа београдског центра.

Ромић је некадашњи оперативац у Другом одељењу Центра ДБ-а у Београду. Брзо је напредовао када је Радоњић именован за шефа. Постао је начелник Шестог одељења београдског центра.

Политичке партије и организације поздравиле су хапшење осумњичених за Ћурувијино убиство.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару