Читај ми!

Никола Лазић изручен Србији

Власника фирме "Елит интернешнл" Николу Лазића оптуженог да је током 2008. године од 1.600 грађана преваром узео више од 35 милиона евра италијанско правосуђе изручило је Србији.

Италија је изручила Србији власника фирме "Елит интернешнл" Николу Лазића оптуженог да је током 2008. године преваром оштетио 1.600 грађана за више од 35 милиона евра.

У српском Министарству правде и државне управе Танјугу је речено да је Лазић ухапшен у Италији по српској потерници која је за њим расписана пре готово пет година.

Италијанско правосуђе је усвојило молбу за изручење Лазића и он је протеклог викенда пребачен у Окружни затвор у Београду.

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је крајем марта 2012. године оптужницу против Лазића, а пошто је коначно иза решетака очекује се да му Виши суд закаже почетак суђења.

Оптужницом се терети да је у просторијама свог предузећа у Нушићевој улици у Београду од 20. јуна до 29. децембра 2008. године закључио 1.785 уговора о зајму са грађанима којима је обећавао да ће им исплатити месечну камату од три одсто.

У неким случајевима исти грађанин је сачињавао више уговора.

Лазић је оптужен јер је пословну могућност предузећа регистрованог за обављање делатности посредника у саобраћају, а рекламираног као успешног у пласирању капитала, искористио за личне потребе.

Тужилаштво терети Лазића да је 29. децембра 2008. затворио предузеће и постао недоступан правосудним органима, а сумња се да је са собом понео и новац који је на превару узео од грађана.

Преварени грађани су махом уплаћивали појединачне износе од 5.000 евра, док су највиши износили 40.000 евра.

Вештачење које је завршено у фебруару ове године показало је да је укупан износ за који се терети Лазић је 3.107.233.676 динара или 35.069.921 евра.

Оштећени грађани, њих 1.600, формирали су удружење преко кога су тражили заштиту својих права последње две године.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару