Читај ми!

Деценија затвора због покушаја убиства

Због свирепог покушаја убиства комшије којег је прошле године полио бензином и запалио, Обрад Бучановић из села Црнајка код Мајданпека правоснажно осуђен на 10 година затвора. Апелациони суд је тако одбио жалбе и потврдио првостепену пресуду Вишег суда у Неготину.

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 10 година затвора Обрада Бучановића из села Црнајка код Мајданпека, због свирепог покушаја убиства комшије којег је полио бензином и запалио 21. октобра 2012. године.

Том одлуком Апелациони суд је одбио жалбе тужилаштва и оптуженог и потврдио првостепену пресуду Вишег суда у Неготину којом је Бучановић осуђен за кривично дело тешко убиство у покушају.

Како се наводи у одлуци објављеној на сајту Апелационог суда, оштећени су упућени на парницу ради остваривања својих имовинско-правних захтева.

Суд је утврдио да је Бучановић крив што је 21. октобра 2012. кришом дошао до куће свог комшије Давора Ђорђевића у којој је спавао са породицом.

Кућа Ђорђевића била је у изградњи и имала је само једну просторију, која је нужно оспособљена за живот јер им је мало пре тога стара кућа у којој су живели потпуно изгорела, наводи се у пресуди.

Бучановић је најпре еластичним канапом везао дрвену мотку за кваку на улазним вратима те просторије, чиме је блокирао врата тако да не могу да се отворе са унутрашње стране, а потом отишао до задњег дела куће где је разбио стакло на прозору.

У намери да га запали, бензин је из боце просуо по унутрашњости собе у којој су спавали Ђорђевићи, који су се на време пробудили због ломљаве стакла.

Ђорђевић је искочио кроз прозор, ухватио Бучановића за врат и почео да га туче, али је нападач ипак успео да активира упаљач, тако да је пламен захватио одећу и тело Ђорђевића од чега је задобио тешке опекотине.

Бучановићу је пламен такође захватио и лице и шаке, али је успео да побегне са лица места. Након неколико сати ухапшен је у Неготину.

Медији су после инцидента пренели да су мотив напада били нерашчишћени односи и раније свађе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару