Читај ми!

Огњеновићу одређено јемство од пет милиона евра

Некадашњи директор "Галенике" биће пуштен из притвора, у којем је од маја, уколико положи јемство од пет милиона евра, одлучио Апелациони суд у Београду, потврђујући раније решење Специјалног суда.

Бивши генерални директор "Галенике" Ненад Огњеновић, који је оптужен за вишемилионске малверзације на штету те фабрике лекова, биће пуштен из притвора у којем борави од маја, уколико положи јемство од пет милиона евра.

Апелациони суд у Београду потврдио је решење Специјалног суда у Београду којим је продужен притвор Огњеновићу и новосадском бизнисмену и власнику фирме "Унихемком" Жељку Јововићу и истовремено одређен износ од пет милиона евра за јемство Огњеновићу којим би му се заменио притвор, рекла је Танјугу портпарол суда Мирјана Пиљић.

Огњеновић, дакле, остаје у притвору док не достави суду доказ да је наведени износ уплаћен у корист Републике Србије, прецизирала је Пиљић.

Према њеним речима, Апелациони суд је оценио да је првостепени суд дао јасне и аргументоване разлоге који се односе како на продужење притвора, тако и на меру јемства.

Према потврђеном решењу, притвор Огњеновићу, који му је одређен због опасности од бекства, може да траје до 13. децембра.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је 20. новембра оптужницу против бившег генералног директора "Галенике" и још девет осумњичених за наношење штете том предузећу у износу већем од 900 милиона динара.

Иначе, ово је друго по висини одређено јемство у историји српског правосуђа.

Рекорд држи власник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић, који је за јемство дао 12 милиона у кешу, а чак 12 пута мање од њега, и то уписом хипотека на некретнине, за јемство је положио власник конслутанстке куће "Цес мекон" Звонимир Никезић, као и бивши председник ФСС Звездан Терзић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару