За лажни исказ 10 месеци затвора

Никола Јовшић правоснажно осуђен на 10 месеци затвора, јер је слагао полицију да не зна ко су двојица осумњичених који су током пуцњаве у клубу "Џаст ванила" на Ади Циганлији у мају усмртили Тамару Радуловић, када је он славио рођење детета.

Апелациони суд у Београду правоснажно је на 10 месеци затвора осудио Николу Јовшића, јер је слагао полицију да не зна ко су двојица осумњичених који су током пуцњаве у клубу "Џаст ванила" на Ади Циганлији у мају усмртили Тамару Радуловић, када је он славио рођење детета.

Том одлуком поврђена је првостепена пресуда Првог основног суда у Београду од 17. јула којом је Јовшић осуђен на затворску казну због извршења кривичног дела помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела, објављено је на сајту Апелационог суда.

Јовшић је проглашен кривим што је 13. маја 2013. године, у клубу и у просторијама полицијске управе за град Београд приликом прикупљања обавештења полицајцима крио идентите осумњичених, који су тада већ били у бекству, Филипа Вилотијевића (25) и Вукашина Цмиљанића (20).

Они су, како наводи суд, били гости на прослави рођења Јовшићевог детета која је била затвореног типа и где су се налазили блиски рођаци и пријатељи. Један од њих му је на улазу у клуб честитао рођење детета.

Филип Вилотијевић (25) и Вукашин Цмиљанић (20) који су се од маја скривали на територији Косова и Метохије, а 21. јула су предати српској полицији на административном прелазу Мердаре на основу споразума који постоји између МУП-а Србије и Еулекса.

Оба младића су се током саслушања у суду бранила ћутањем, а истрага против њих је покренута због кривичног дела убиство у саизвршилаштву.

Тамара Радуловић настрадала је у клубу "Џаст ванила" на Ади Циганлији у ком је њен рођак прослављао рођење детета.

Вилотијевић и Цмиљанић су се на прослави сукобили с групом младића, такође гостима прославе и у тој пуцњави је рањена Радуловићева која је убрзо преминула у Ургентном центру.

Њих двојица су били у једномесечном притвору који им је одредио суд у Косовској Митровици због поседовања дроге и "илегалног преласка државне границе Косова", где су побегли после пуцњаве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару