Читај ми!

Македонски новинар ухапшен у Новом Саду

Зоран Божиновски, македонски новинар ухапшен по Интерполовој потерници у Новом Саду. Божиновски је у екстрадиционом притвору а коначну одлуку о његовом испоручењу Македонији треба да донесе Министарство правде Србије.

Македонски новинар Зоран Божиновски ухапшен је у Новом Саду по Интерполовој потерници, речено је агенцији Бета у новосадској полицији.

Портпаролка полиције Милева Томић рекла је да је Зоран Божиновски ухапшен и да је у надлежности Вишег суда у Новом Саду.

Портпаролка Вишег суда у Новом Саду Светлана Томић Јокић рекла је да је Божиновски ухапшен јуче око 20 часова у Новом Саду, према оптужби за злочиначко удруживање, шпијунажу и уцену из Кривичног законика Македоније.

Како је Светлана Томић Јокић навела, њега је саслушао судија за претходни поступак Вишег суда у Новом Саду, који му је одредио екстрадициони притвор.

Додала је да је бранилац Божиновског уложио жалбу на ову одлуку, и да ће ванрасправно веће одлучити о њој.

Томић Јокићева је навела да је Македонија у овом случају дужна да у року од 18 дана достави замолницу за изручење Зорана Божиновског, а након тога ће ванрасправно веће одлучити да ли су испуњени.

Како је навела, осумњичени ће бити у притвору док коначну одлуку не донесе Министарство правде Србије.

Македонска полиција сумњичи Божиновског за шпијунажу и сарадњу са страним обавештајним службама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи