Ухапшени због 11 разбојништава

Две особе ухапшене због сумње да су на територији Београда извршили 11 кривичних дела разбојништва у банкама, поштама, мењачницама и кладионицама. Они су мотором "кавасаки" долазили до објеката, а затим са кацигама улазили у објекте и уз претњу пиштољем од радника узимали новац.

Полиција је ухапсила две особе због сумње да су од маја до новембра ове године на територији Београда извршили 11 кривичних дела разбојништва у банкама, поштама, мењачницама и кладионицама.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, осумњичени М. В. (27) и Н. Ј. (33) из Београда, мотором "кавасаки" долазили су до објеката, а затим са кацигама, улазили у објекте и уз претњу пиштољем од радника узимали новац.

На овај начин осумњичени су у Улици Џорџа Вашингтона у златари одузели око 27.000 динара и злато у вредности од око 19.000 динара, у Улици војводе Добрњца у кладионици од радника одузели око 265.000 динара, у Булевару краља Александра у мењачници одузели око 450.000 динара.

Како се додаје, у Улици Илије Гарашанина у мењачници одузели су око 430.000 динара и 700 евра, у Улици мајора Илића у кладионици око 550.000 динара, у Улици Димитрија Туцовића у мењачници и пошти око 175.000 динара, у Таковској улици у експозитури банке око 450.000 динара, у Булевару краља Александра у мењачници око 250 евра и 400.000 динара.

Такође, сумњиче се да су у Балканској у мењачници одузели око 200.000 динара, у Делиградској у просторијама где се налази мењачница, апарати за игре на срећу и томбола, одузели су око 6.500 евра, у Улици краљице Наталије у мењачници хотела одузели више од 100.000 динара.

Приликом хапшења и претресом станова код осумњичених је пронађен пиштољ, мотор, кациге и гардероба коју су користили приликом извршења кривичних дела.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени дежурном тужиоцу Првог основног тужилаштва у Београду, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи