Читај ми!

Штићеник Дома у Тутину пронађен мртав

Тело 55-годишњег штићеника Дома за лица ментално ометена у развоју у Тутину пронађено у соби прекривено чаршавом.

У Дому за лица ментално ометена у развоју у Тутину пронађен је мртав 55-огодишњи штићеник Б. Ј. из околине Смедерева, потврђено је за РТС.

Директор Дома Рамиз Зећировић рекао је да је медицинска сестра јутрос око 8 часова, у соби број 21, затекла једног од штићеника како лежи прекривен чаршавом.

Према његовим речима, покушала је да га пробуди, али се он није одазивао, након чега је константована смрт.

Соба у којој се налазио преминули штићеник одмах је затворена, али је један од штићеника који је склон самоповређивању ушао у собу преминулог и, како је касније утврђено, нанео додатне повреде телу.

"Штићеник Б. М. је неопажено ушао у собу и поклопцем конзерве масакрирао тело преминулог", каже Зећировић.

Директор Дома напомиње да је Б. М. ментално оболео, да се раније више пута самоповређивао и да је већ требало да буде пребачен у други центар са одговарајућом негом.

Портпаролка Полицијске управе Нови Пазар Бедрија Мујовић рекла је да је полиција изашла на лице места и затекла штићеника дома у соби без знакова живота.

"Полиција је поступила по пријави, отишла на лице места и извршила увиђај, а све детаљније информације саопштиће тужилаштво", додала је Мујовић.

У Дому за лица ментално ометена у развоју има око 300 штићеника, међу којима су и особе из бивше Југославије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи