Читај ми!

Укинут притвор сину Жељка Митровића

Сину власника "Пинка" Александру Митровићу укинут притвор. У Вишем суду се против њега води истрага због сумње да је у јулу возећи џип неприлагођеном брзином, прошао кроз црвено светло и усмртио седамнаестогодишњу Андреу Бојанић. Митровић напустио Окружни затвор.

Апелациони суд у Београду укинуо је притвор сину власника Пинка Жељка Митровића, Александару (20), и наложио да се одмах пусти на слободу, изјавила је Танјугу портпаролка суда Мирјана Пиљић. Александар Митровић је поподне пуштен из притвора Окружног затвора у Београду, у ком је провео два и по месеца, речено је Танјугу у Управи за извршење кривичних санкција.

Том одлуком преиначено је решење Вишег суда у Београду од 19. септембра 2013. године, којим је Митровићу био продужен притвор у ком је провео два и по месеца.

Против Александра Митровића се у Вишем суду у Београду води истрага због сумње да је средином јула, возећи џип неприлагођеном брзином, прошао кроз црвено светло на семафору и том приликом усмртио пешака Андреу Бојанић (17), ученицу 14. београдске гимназије.

После инцидента није пружио помоћ настрадалој већ се одвезао с места несреће, али се два сата касније сам јавио полицији.

На терет му се ставља тешко дело против безбедности саобраћаја у стицају са кривичним делом непружања помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди.

Пиљићева је рекла да се, по налажењу Апелационог суда, основано у жалбама бранилаца наводи да је за притвор неопходно постојање и особитих околности да ће Митровић ометати поступак утицањем, између осталог, на несаслушане сведоке.

"Сама околност да су очевици догађаја који треба да сведоче о ономе што су непосредно опазили критичном приликом, није околност која као особита указује да ће окривљени ометати поступак утицањем на та лица, па тако не стоји ни законски основ за задржавање окривљеног због тога у притвору", наводи се поред осталог у одлуци Апелационог суда.

Суд даље наводи да не стоји ни законски основ за притвор ни постојање посебно тешких околности кривичног дела јер околности под којима се критични догађај одиграо исцрпљују се у радњама које се окривљеном стављају на терет, односно последици неопходној за постојање квалификованог облика кривичног дела које се Митровићу ставља на терет.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије