Читај ми!

Приведен бивши помоћник министра

Полиција привела бившег помоћника министра животне средине и просторног планирања Небојшу Јањића и директора и сувласника фирме "МБ Гас оил" Милета Брежанчића. Осумњичени су за примање и давање мита и злоупотребу положаја.

Припадници Управе криминалистичке полиције привели су бившег помоћника министра животне средине и просторног планирања Небојшу Јањића и директора и сувласника фирме "МБ Гас оил" Милета Брежанчића. 

Они су осумњичени за примање и давање мита и злоупотребу положаја. Сумња се да је Брежанчићевој фирми прибављена противправна имовинска корист од 63 милиона динара.

Брежанчићу и Јањићу је одређено полицијско задржавање од 48 сати и биће приведени у Тужилаштво за организовани криминал на саслушање. 

Како је саопштено из Управе криминалистичке полиције, сумња се да је Јањић 2009. и 2010. године, док је био помоћник министра, у два наврата примио поклон у новцу, и то 152.000 евра, те да му је новац поклонио Брежанчић.

Јањић му је, како се сумња, заузврат издао Акт о урбанистичким условима и донео решење о одобрењу за изградњу за већ изграђене објекте Привредног друштва "МБ Гас оил". На тај начин омогућио је предузећу "МБ Гас оил" да лажно прикаже да се ради о објекту изграђеном у складу са законом.

Брежанчићевом предузећу омогућено је да укњижи право својине над објектима вредним бар 10 милиона евра и оствари имовинску корист у том износу.

Осим тога, омогућено му је и да укњижи право коришћења на земљишту укупне површине 14.191 квадратни метар, које је у државном власништву, а чији је корисник ПД Прва српска фабрика шећера "Димитрије Туцовић".

На тај начин је осумњичени Јањић прибавио имовинску корист "МБ Гас оилу" од 1.135.280 динара, што представља вредност земљишта на којем је објекат изграђен, а на штету фабрике шећера, односно буџета Србије, наводи се у саопштењу УКП. 

Небојша Јањић био је помоћник министра животне средине и просторног планирања Оливера Дулића и саветник градоначелника Суботице, члан општинског већа и помоћник директора за инвестиције при Дирекцији за изградњу града Суботице.

Од октобра 2012. до априла 2013. године обављао је дужност помоћника градоначелника Суботице Модеста Дулића, задужен за област инвестиција, урбанизам као и за комунално уређење.

Јањић је био привођен и саслушан и у октобру прошле године, када су саслушани и Дулић и директор "Путева Србије" Зоран Дробњак, у вези са издавањем дозволе словеначкој фирми "Нуба инвест" за постављање оптичких каблова.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије