Читај ми!

Хапшење због кријумчарења људи

Ухапшено десет чланова организоване криминалне групе која је илегално пребацивала особе са подручја Косова и Метохије, Сирије и афро-азијског региона на подручје ЕУ. Њихово саслушање је у току, након кога ће Тужилаштво одлучити о даљем поступку.

Припадници Управе криминалистичке полиције привели су десет чланова организоване криминалне групе који се сумњиче да су у Мађарску илегално пребацили више држављана Србије са подручја Косова и Метохије, као и Сирије и других афро-азијских земаља.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић рекао је да ће Тужилаштво након саслушања, које је у току, одлучити о даљим корацима.

Приведени су Драган Челекетић, Беки Фазлију, Мирјан Исаков, Маријана Хромчек, Тимеа Чонка, Радован Берар, Игор Пејаковић, Себадин Добрева, Жељко Димовић и Небојша Младеновић.

Против њих је полиција истовремено поднела кривичну пријаву због кривчних дела удруживања ради вршења кривичних дела и недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Према наводима кривичне пријаве, постоји сумња да је Драган Челекетић основао организовану криминалну групу, која је организовала илегални прелазак границе Србије са Мађарском за око 30 особа ради њиховог одласка у земље ЕУ. За ове услуге наплаћиван је износ до 3.500 евра по једном мигранту.

Полиција је раније саопштила да се сумња да је Челекетић договарао са лицима из Суботице или КИМ илегално пребацивање миграната преко државне границе са Мађарском, са циљем њиховог даљег одласка ка земљама ЕУ.

Потом би ангажовао припаднике групе да илегалне мигранте са подручја Прешева или Бујановца одвезу до Суботице крећући се рутом дуж аутопута Е75.

Скривали су их на више локација у Суботици, све док не буде одређено време за њихово илегално пребациваље.

Пребациваље страних држављана рађено је ноћу, пешке, зеленим појасом границе Србије и Мађарске, у рејону места "Макова седмица" на подручју Србије и места Аштокхалом у Мађарској.

Након размене података у паралелној полицијској истрази српске и мађарске полиције, 24. августа ове године, мађарска полиција је на својој територији, одмах по илегалном преласку државне границе, приликом покушаја транспорта илегалних миграната, ухапсила два лица која су били возачи и у два возила пронашла девет сиријских држављана илегално пребачених из Србије.

Међународна акција је спроведена у сарадњи УКП-а са Тужилаштвом за организовани криминал и са надлежним полицијским службама Мађарске задуженим за спречавање илегалних миграција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије