Читај ми!

Саслушани осумњичени за крађу тестова

Четворо осумњичених за крађу тестова са мале матуре саслушано у Основном суду. Радница "Службеног гласника" каже да је изнела тестове из штампарије како би помогла деци пријатеља.

Истражни судија Основног суда саслушао је четворо осумњичених због крађе тестова за малу матуру. Радница "Службеног гласника" признала је да је изнела тестове из штампарије како би помогла деци пријатеља.

Осумњичена Зорица Матић није се дуго задржала код истражног судије. Остала је при исказу који је дала у полицији.

Матићева не оспорава наводе из кривичне пријаве, а њен адвокат Саша Миловановић сматра да би требало да одговара само дисциплински.

Каже да осумњичена не спори да је изнела тестове из штампарије и додаје да је то је урадила да би помогла деци својих пријатеља, а не због новца.

"То јесте непримерен поступак, али ми сматрамо да то није кривично дело, што ћемо покушати да докажемо током поступка", истиче Миловановић.

Тужилаштво сумњичи Матићеву да је од 6. до 12. јуна, као радник задужен за паковање, украла три комбинације тестова из српског и два из математике, док је трећу комбинацију теста из математике фотографисала.

Сумња се да их је предала осталим осумњиченима: Жељку Цветковићу, Ненаду Мијалковићу и Драгани Дончић.

Зорица Матић се сумњичи за обичну крађу, јер тестови за малу матуру, кажу правници, немају карактер службене тајне.

За то дело прописана је новчана казна или казна до три године затвора.

Преосталих троје осумњичених се терете за прикривање кривичног дела, за шта је такође прописано до три године затвора.

Због крађе тестова, резултати полагања мале матуре нису узети у обзир, већ су ђаци уписивани у средње школе на основу успеха из основне школе.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи