Читај ми!

Пресуда Калинићу и Симовићу остаје на снази

Апелациони суд у Београду саопштио да у целости остаје на снази пресуда Окружног суда од 40 година затворске казне изречене Милошу Симовићу и Сретку Калинићу због кривичног дела убиства.

У целости остаје на снази пресуда Окружног суда од 40 година затворске казне изречене Милошу Симовићу и Сретку Калинићу због кривичног дела убиства, саопштио је Апелациони суд у Београду.

"Пресудом Вишег суда у Београду 6. децембра 2012. године, према окривљеном Милошу Симовићу и Сретку Калинићу одређено је да у целости остаје на снази пресуда Окружног суда у Београду од 18. јануара 2008. године, правноснажна пресудом Врховног суда Србије од 15.октобра 2009. године", наводи се у саопштењу Апелационог суда, преноси Танјуг.

Додаје се да се у изречену казну затвора у трајању од 40 година Симовићу урачунава време проведено у притвору од 4. октобра 2012. године, па надаље, до другачије одлуке суда.

У саопштењу се истиче да ће се тако одмереним појединачним, али и јединственим казнама окривљенима Симовићу и Калинићу у потпуности остварити сврха кажњавања прописана законом и да су казне у свему у складу са тежином учињених кривичних дела и степеном кривице окривљених као учинилаца и насталим последицама.

Против наведене пресуде жалбе су изјавили браниоци окривљених, а Апелациони суд је навео да су оне наведене као неосноване, пошто је првостепени суд у образложењу пресуде за своју одлуку дао јасне и уверљиве разлоге.

Симовић и Калинић осуђени су, као и остали оптужени чланови земунског клана и Милорад Улемек, због учешћа у 19 убистава, три отмице и два терористичка напада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи