Читај ми!

Истрага о масакру у Гораждевцу још затворена

Случај Гораждевац је затворен, али истрага може бити отворена у сваком тренутку уколико се појаве нове информације, кажу у Еулексу. Пре десет година у Гораждевцу убијено четворо и рањено двоје деце.

Истрага у вези са случајем Гораждевац, када је пре десет година, 13. августа 2003, рафалном паљбом убијено четворо, а рањено двоје деце из тог села код Пећи док су се купала у Бистрици, затворена је пре више од две године, али може бити отворена у сваком тренутку уколико се појаве нове информације.

Како је за Танјуг изјавила портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић, тужилац је истрагу затворио јер није довела ни до каквих резултата или могућих осумњичених.

"Међутим, важно је истаћи да било која званично обустављена истрага у сваком тренутку може бити поново отворена уколико се тужиоцу на располагање ставе нове информације које би потенцијално могле да истрагу покрену напред", изјавила је Гудељевић.

Пре десет година, док су се купали у Бистрици, убијени су Иван Јововић (19) и Пантелија Дакић (12), а њихови другови Ђорђе Угреновић (20), Богдан Букумирић (14), Марко Богићевић (12) и Драгана Србљак (13) тешко рањени.

Представници полиције УНМИК-а саопштили су тада да ће "преврнути сваки камен" како би открили убице, али - као и после бројних других злоццина над Србима на Косову и Метохији - "истрага" није макла даље од почетка.

Злочин у Гораждевцу осудили су тадашњи шефови УНМИК-а и Кфора, представници ЕУ, САД, Француске, Русије, као и косовски званичници, а тадашња државна заједница Србија и Црна Гора затражила је заседање Савета безбедности УН.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи