Читај ми!

Затвореник на одсуству убио комшиницу

Ухапшен Игор Б. из Крагујевца због сумње да је убио комшиницу, тако што ју је ударио песницом а потом задавио. Игор Б. је иначе затвореник, а тада се налазио на викенд одсуству из "Забеле".

Крагујевачка полиција саопштила је да је ухапсила Игора Б. (33) из Крагујевца због сумње да је у ноћи између 5. и 6. јула у насељу Стара радничка колонија убио комшиницу Милеву Г. (60), тако што ју је ударио песницом а потом задавио.

Како је наведено у саопштењу, Игор Б, је одузео неутврђену суму новца, закључао кућу у којој је жена живела и кључ бацио. Игор Б. је признао да је извршио убиство.

Полиција наводи и да је Игор Б. 5. јула пуштен на викенд одсуство из Казнено поправног завода "Забела" код Пожаравце где се, због великог броја извршених кривичних дела, углавном разбојништва са елементима насиља, налази од 2004. године на издржавању затворске казне.

Како се Игор Б. није вратио са дозвољеног одсуства, на основу дописа из "Забеле" Полицијска управа у Крагујевцу је 9. јула за њим расписала централну потерницу, а ухапила га данас на подручју општине Кнић.

Како убиство Милеве Г. полицији није пријављено, беживотно тело несрећне жене пронађено је данас, а увиђај је извршио истражни судија Вишег суда, у присуству заменика Вишег јавног тужиоца и припадника криминалистичке полиције.

Истражни судија наложио је обдукцију која треба да утврди начин на који је жена убијена.

Игор Б. је, додаје полиција у саопштењу, 6. јула примећен у центру Крагујевца како у угоститељским објектима троши новац чашћавајући госте и конзумирајући алкохолна пића.

Како се у понедељак није вратио у Забелу са слободног викенда, крагујевачка полиција за њим је расписала потерницу. Ухапшен је у Книћу, а у полицији кажу да је у суботу виђен у центру Крагујевца како у кафићима части госте и пије алкохол.

"Ради се о повратнику који је имао разбојништва и са таквим катрактеристикама, дакле агресиван, склон преступима, антисоцијалан нема игре, а нема игре у смислу пуштања у социјалну средину да видимо како је на њега деловало то што је деловало или није деловало", каже криминолог Златко Николић.

За добро владање у затвору осуђеници уживају посебне мере. Осим бољих услова за посете и смештај, добијају право на слободан излазак у град, посету породици викендом и за празнике, наградно и ванредно одсуство до седам дана у току године и право на годишњи одмор ван затвора.

Ко ће уживати посебне мере, одлучује управник, на предлог стручног тима у коме су педагози, психолози и социјални радници.

"У овом случају очигледно да су промашили у процени типа личности, у процени његових криминалних особености и пустили су особу коју није смело да пусте који је направио то што је направио", рекао је Николић.

Осуђеник који ужива посебне мере у затвору дозвољени отпуст може да користи сваког викенда. Има обавезу да се пријави и ођави надлежној полицијској станици, а уколико то не учини, против њега се покреће дисциплински поступак.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи