Читај ми!

Афера "Агробанка", Антонић остаје у притвору

Продужен притвор бившем председнику Извршног одбора "Агробанке" Душану Антонићу. Његови сарадници пуштени да се бране са слободе, или пребачени у кућни притвор.

Специјални суд у Београду продужио је притвор за још 30 дана бившем председнику Извршног одбора "Агробанке" Душану Антонићу, док су његови сарадници пуштени да се бране са слободе или су пребачени у кућни притвор.

Портпарол Вишег суда у Београду Душица Ристић рекла је Танјугу да је Посебно одељење тог суда, након што је Апелациони суд по жалбама укинуо решење којим је Антонићу и још осморици његових сарадника крајем априла притвор продужен, поново размотрио разлоге за притвор.

"Имајући у виду примедбе Апелационог суда, кривично ванпретресно веће је у уторак тројици оптужених притвор заменило мером забране напуштања стана (кућни притвор), а петорици оптужених притвор је укинуло", навела је Ристићева.

Антонићу је притвор продужен за још 30 дана због опасности да би могао да понови кривично дело, рекла је Ристићева. Антонић је у притвору од хапшења 8. августа 2012. године.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је 30. априла оптужницу против Антонића и још 20 окривљених у том предмету, због сумње да су ту банку оштетили за 84 милиона евра.

Након обављеног економско-финансијског и других вештачења, утврђено је да је укупна штета за "Агробанку" у пласманима са правним лицима и привредним друштвима повезаним са "Хабитфармом" из Ивањице и "Хедкомерцом" из Београда процењена на више од 84 милиона евра.

Висина прибављене противправне имовинске користи за "Хабитфарм" и са њим повезана предузећа износи биће од 7,9 милијарди динара, а за предузећа повезана са "Хедкомерцом" 4,14 милиона евра.

Оптужница је подигнута против Антонића, чланова ИО банке Славољуба Корићанца и Бојана Зарића, Бобана Лабовића, директора за корпоративно банкарство, Вехба Папића, директора сектора за управљање ризицима као и против Душка Секулића, Драгомира Јовановића, Борке Филиповић, Ненада Маричића и Снежане Пауновић.

Оптужница терети и Драгована Милинковића, Милоша Марковића, Душка Шуњаревића, Братислава Михајловиа, Бранимира Узелца, Суада Хасовиа, Слободана Ратковића, Милоша Узелца и Милана Антонића који су оптужени као одговорна лица у привредним друтвима "Хабитфарм", "Сви фармација", "Сви интермедикал", "Продукт трејд фајненц", "Вестернстајл", "Меркјур интернасионал", "Лутон", "Нови дани", "Еколимб", "Хедкомерц" и "Дрина тимбер".

Ови оптужени се терете због кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица које је на снази од 15. априла. А за које је запрећена казна до 10 година затвора.

Оптужницом су обухваћени и овлашећни проценитељи Звездан Дамјановић и Стојан Стојанов, који су вршили процену вредности некретнина на којима су успостављане хипотеке у корист оштећене банке, који се терете за помагање у извршењу истог кривичног дела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
23° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару