Бившем тужиоцу три године затвора

Због примања мита, Апелациони суд у Београду изрекао три године затвора Чаславу Масларевићу, заменику општинског тужиоца из Пожеге. Масларевић кажњен и са 300.000 динара.

Апелациони суд у Београду изрекао три године затвора заменику општинског тужиоца из Пожеге, Чаславу Масларевићу због примања мита.

Масларевић је кажњен и новчаном казном од 300.000 динара, одузимањем 500 евра и забраном обављања судијске и тужилачке функције пет година по издржаној казни.

Виши суд у Београду је у новембру 2012. године казнио Масларевића са четири године затвора и новчаном казном од 500.000 динара, па је Апелациони суд ту пресуду преиначио.

Масларевић је оглашен кривим због тога што је од октобра до децембра 2009. године са предузетником Славком Прокопијевићем договорио и узео мито како би му помогао у наплати потраживања од дужника.

Масларевић је у новембру 2009. године, у Пијановићима код Пожеге, од Прокопијевића узео флашу вискија и 500 евра, а њих двојица су договорила и да Масларевић добије 30.000 евра за наплату дуга од 100.000 евра.

Масларевић је као поступајући тужилац, супротно законским одредбама, у име Прокопијевићеве фирме подносио кривичне пријаве да би потом тражио одлагање кривичног гоњења по тим пријавама како би те дужнике приморао да исплате неизмирене обавезе.

Прокопијевић је за давање мита кажњен са три месеца затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије