Читај ми!

Претње Уставном суду

На адресу Уставног суда стигао претећи допис због забране "Отачаственог фронта Образ". Писмо је потписано - "Преки суд, Црна рука - Апис".

Уставни суд Србије добио је допис са претњама смрћу судијама тог суда и њиховим породицама, који је потписан са "Преки суд, Црна рука - Апис", наводи се у саопштењу објављеном на сајту суда.

У претећем допису је, поред осталог, наведено да се "на основу закључака и декларације светског свесрпског савеза у одбрани српских националних интереса, осуђују на смрт 11 судија Уставног суда због забране организације 'Отачаствени фронт Образ', због наводне повреде Устава Србије и зајамчених права одређених друштвених група 'Парада поноса'".

У претњи се каже да судијама Уставног суда, "уколико не поступе по овој пресуди, следи да са породицама за годину дана напусте територију Србије и населе се на Косову и Метохији јужно од Ибра или им следи изречена казна када се стекну услови".

На крају дописа пише да ће судије и њихове породице по пријему дописа бити праћени "на сваком кораку" и да "ако неће милом, онда ће силом", уз тврдње да "извршење овог решења неће моћи спречити ни српска војска и Дачићева полиција", навео је Уставни суду у саопштењу.

Уставни суд је напоменуо да је о претећем допису и његовој садржини обавестио надлежне органе.

Тај суд је у јуну забранио деловање "Образа", на иницијативу Републичког јавног тужилаштва.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи