Читај ми!

Пресуде за “ђубретарску мафију“

Виши суд у Београду изрекао првостепену пресуду против 16 особа оптужених за злоупотребе у пословању ЈКП "Градска чистоћа" Београд. Бивши директор тог предузећа Драган Игњатовић осуђен на казну затвора од девет година и шест месеци.

После процеса који је трајао од маја 2008. године, веће Посебног одељења Вишег суда у Београду донело је првостепену пресуду против 16 лица оптужених за злоупотребе у пословању Јавно-комуналног предузећа "Градска чистоћа".

 

Како се наводи у саопштењу Тужилаштва за организовани криминал, Драган Игњатовић је осуђен на јединствену казну затвора у трајању од девет година и шест месеци.

Владимир Бјелановић осуђен је на четири године затвора, Предраг Дејановић на две године и три месеца, Небојша Друловић на пет година, Александар Гајић на три године, Милан Јанчић на четири године и шест месеци, Ненад Јокановић на шест година и шест месеци, Предраг Јокановић на три године затвора.

Осуђени су и Милан Кузманов на осам година и шест месеци затвора, Енвер Мурсељи на седам година, Новица Остојић на три године, Горан Пуце на седам година и шест месеци, Дејан Рајковић на десет месеци, Небојша Савић на две године и шест месеци, Дејан Трмчић на три године и Небојша Вукосавић на две године и осам месеци затвора.

Истом пресудом од оптужбе су ослобођени Драган Мандушић, Срђан Миловановић, Милорад Митровић, Мирча Рашковић, Раденко Живановић, Милош Јокановић, Душица Мартић, Зоран Цвијановић и Душан Радић.

Тужилаштво ће након добијања писаног отправка пресуде и детаљне анализе одлучити о евентуалном подношењу жалбе, наводи се у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи