Читај ми!

Вештак: ДНК припада Симовићу

На лисицама спаљеног сведока сарадника Зорана Вукојевића Вука, пронађен ДНК оптуженог Александра Симовића, потврдио специјалиста за анализу ДНК трагова Душан Кецкаревић на суђењу некадашњем припаднику Земунског клана.

Специјалиста за анализу ДНК трагова Душан Кецкаревић потврдио је у Специјалном суду у Београду да је на лисицама којима је био везан спаљени сведок сарадник Зоран Вукојевић Вук пронађен ДНК оптуженог Александра Симовића.

Износећи свој налаз и мишљење на суђењу некадашњем припаднику Земунског клана Симовићу, због оптужби за убиство Вукојевића, вештак Кецкаревић, који је извршио анализу тих лисица, оповргао је јучерашње наводе вештака за судску медицину Бранислава Александрића, који је рекао да мисли како ДНК трагови нису могли да опстану у пламену.

Осврћући се на исказ колеге, Кецкаревић је рекао да је сигуран да је професор Александрић стручњак у области судске медицине, али да је "сигуран да није урадио ниједну ДНК анализу". 

Том изјавом Александрић је "изашао из области за коју је стручан", нагласио је Кецкаревић.

Према речима Кецкаревића, на лисицама је пронађено девет трагова од којих је осам идентификовано. Од тога је седам Вукојевићевих, а један је мешовити траг на ком је идентификован Симовићев ДНК.

Вештак са Института за судску медицину Бранимир Александрић јуче је изјавио да "не би могао да на лисицама остане биолошки траг, јер су, као и тело, биле изложене високој температури".

Угљенисано тело некадашњег шефа обезбеђења убијеног вође "земунског клана" пронађено је 3. јуна 2006. године на аутопуту Београд-Шид. На рукама је имао лисице, а на њима је, према оптужници, пронађен ДНК Александра Симовића.

Суђење је, из безбедносних разлога, одржано у специјалној судници Окружног затвора у Београду, у коју је Симовић приведен из пожаревачке "Забеле", где издржава вишедеценијске казне затвора због девет убистава и три отмице која је извршио као припадник "земунског клана", као и због учешћа у убиству премијера Зорана Ђинђића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи