Читај ми!

Ухапшени због изазивања националне мржње

Седморица младића из Темерина, Бечеја и Аде ухапшена под сумњом да су изазивали националну мржњу и нетрпељивост. Младићи су, приликом инцидента протеклог викенда, носили обележја мађарског неофашистичког Покрета "64 жупаније", а лакше су повредили двојицу Темеринаца.

Новосадска полиција ухапсила је седморицу младића из Темерина, Бечеја и Аде осумњичених да су 21. октобра у Темерину изазивали националну мржњу и нетрпељивост, потврдила је полиција.

Како са наводи, они се терете да су ушли у један угоститељски објекат у Темерину и тамо отпоздрављали нацистичким поздравом "Зиг хајл", гурајући притом госте локала које су псовали и вређали на националној основи. 

Полиција је због тога синоћ ухапсила Атилу О. (23), Роберта О. (20) и Чонгора К. (19) из Темерина, Норберта К. (33) и Корнела К. (21) из Бечеја и Томаса Ш. (18) и Флориана А. (18) из Аде.

У саопштењу се наводи да су младићи имали обележја мађарског неофашистичког Покрета "64 жупаније" на одећи, а сумњиче се да су по изласку из кафане насрнули на Темеринце Дениса Р. (23) и Мирка Б. (23) и лакше их повредили.

Полиција је у стану који користи Роберт О. пронашла аутоматску пушку и различите делове за ту врсту оружја, ваздушну пушку, стартни пиштољ, десет комада муниције, мачету и пропагандни материјал мађарског неофаштистичког Покрета "64 жупаније".

Против њега ће бити поднета кривична пријава и због недозвољеног држања оружја и експлозивних материја.

Свој седморици осумњичених одређена је мера задржавања до 48 сати и они ће бити приведени на саслушање истражном судији Вишег суда у Новом Саду.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи