Читај ми!

Нови докази о злочинима ОВК

Влада ће дати пуну подршку како би се расветлили сви злочини на Космету, каже премијер Ивица Дачић у разговору са тужиоцем Клинтом Вилијамсоном, који је најавио истрагу и на територији централне Србије. Дошли смо до нових чињеница и то ћемо презентовати Вилијамсону, рекао тужилац Владимир Вукчевић уочи сутрашњег састанка.

Премијер Ивица Дачић у разговору са тужиоцем Клинтом Вилијамсоном рекао је да ће Влада Србије дати пуну подршку како би се расветлили сви злочини на Косову и Метохији. Шеф Еулексовог специјалног тима информисао је премијера о досадашњем току истраге, проблемима који прате истражни поступак и, како се наводи у саопштењу из премијеровог кабинета, најавио да ће наредних месеци његов тим почети рад и на територији централне Србије.

Председник српске Владе обећао је да ће МУП обезбедити максималну заштиту сведока, а Влада охрабрити све потенцијалне сведоке да помогну у истрази злочина. Вилијамсон ће се сутра састати са председником Републике Томиславом Николићем и српским колегом, тужиоцем за ратне злочине Владимиром Вукчевићем.

"Очекујем да се договоримо о наредним корацима. Ми смо дошли до нових чињеница и ми ћемо то презентовати Вилијамсону и мислим да ће он бити задовољан тиме", рекао је тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић.

Клинт Вилијамсон стиже у Србију после нешто више од месец дана од када је јавност сазнала да Тужилаштво за ратне злочине има сведока који је учествовао у вађењу органа Србину у једној импровизованој болници на северу Албаније.

У специјалној емисији РТС-а "Анатомија злочина", емитованој 10. септембра, приказали смо део исповести заштићеног сведока - говорио је о обуци, операцијама и транспорту органа до аеродрома у Тирани.

"Након неколико минута звали су ме да уђем у ту кућу, где су били моји надређени, високи познати надређени. Један од високих познатих старешина ми је рекао "свака част, позлатило ти се, такви војници нам требају на Косову. Само тако ћемо победити", испричао је заштићени сведок у емисији "Анатомија злочина ОВК".

Клинт Вилијамсон је на место Еулексовог шефа истражног тима именован октобра 2011. године.

Констатовао је да је извештај Дика Мартија Савету Европе несумњиво утицао на имиџ Косова и тамошњих људи на власти. Подсетимо, Дик Марти је у извештају навео да је у злочин био умешан и председник Владе Косова Хашим Тачи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи