Читај ми!

Оптужница против директора "Слободе"

Због одговорности за експлозију која се догодила 27. децембра 2010. године у фабрици "Слобода" у Чачку, подигнута оптужница против генералног директора те компаније Зорана Стефановића. Тужилаштво терети и извршног директора Милована Луковића, директора сектора Марјана Ћировића, шефа "Пиротехнике" Љубомира Петровића и двојицу пословођа.

Основно јавно тужилаштво у Чачку подигло је оптужницу против генералног директора компаније "Слобода" Зорана Стефановића због одговорности за експлозију која се догодила 27. децембра 2010. године у том предузећу.

Тужилаштво терети Стефановића да као одговорно лице предузећа "Слобода" није поступио по прописима и техничким правилима о мерама заштите и безбедности на раду у сектору производње специјалних производа у ПЈ Пиротехника, и поред упозорења руководиоца ПЈ Безбедност и заштита на раду.

Поред Стефановића, тужилаштво терети извршног директора Милована Луковића, директора сектора Производње специјалних производа Марјана Ћировића, шефа ПЈ Пиротехника Љубомира Петровића, пословође Пиротехнике Драгану Савковић и Дејана Рацковића запосленог на радном месту помоћника пословође у ПЈ Производња специјалних производа због кривичног дела тешког дела против опште сигурности.

У оптужници се, такође, наводи да "оптужени нису поступили по прописима и техничким правилима о мерама заштите и тиме изазвали опасност за имовину већег обима, услед чега је настала штета у износу од 135.663.575,07 динара".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи