Читај ми!

Ухапшен председник општине Нова Црња

Председник општине Нова Црња Пера Миланков и још шест особа ухапшено због примања и давања мита. Међу ухапшенима и сувласник предузећа "Метком" у Кикинди Љубиша Ковачевић.

Зрењанинска полиција ухапсила је председника општине Нова Црња Перу Миланкова и још пет особа, рекао је за РТС портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић.

Међу ухапшенима је и сувласник предузећа "Метком" у Кикинди Љубиша Ковачевић. Миланков и Ковачевић су ухапшени синоћ приликом примопредаје 200 хиљада динара.

Сумња се да је фирма "Метком", која је обављала већину послова на инфраструктури у општини Нова Црња, те послове добијала на намештеним тендерима.

"Више тужилаштво у Зрењанину их сумњичи за кривично дело примање и давање мита. Оптужени су давали мито већи од 100.000 динара за добијање послова, док је општински буџет оштећен за око милион динара", истакао је Зорић у изјави за РТС.

Како је навео Зорић, тужилаштво је затражило одређивање притвора за све ухапшене.

Полиција је саопштила да су међу ухапшенима и власник предузећа "Модел 5" из Београда З.П. (1970), грађевински инжењер М.Н. (1954), власник предузећа "Трансбис комерц" из Зрењанина Б.В. (1973) и власник предузећа "ДНД заштита на раду" из Зрењанина Н.Ћ (1980).

Општина Нова Црња је, током 2012. године, расписала јавну набавку мале вредности за изградњу капеле, за радове на уличној инфраструктури и равнање пољских путева на територији те општине.

Постоје основи сумње да је власник предузећа "Модел 5" З.П, по претходном договору са Пером Миланковим добио посао на извођењу радова око сигнализације у Општини Нова Црња, а З.П му је као против услугу купио намештај вредан 400 хиљада динара.

Такође, Миланков је од осумњиченог М.Н захтевао и добио износ од 200 хиљада динара, у два наврата, због тога што му је поверен посао надзора над извршењем јавних радова.

Полиција сумњичи Миланкова сумњичи и да је од Б.В захтевао и добио износ од 650.000 динара, јер је његовом предузећу "Трансбис комерц" поверен посао на равнању атарских путева у Општини Нова Црња.

Осумњичени је ангажовао је предузеће "ДНД заштита на раду" за послове обезбеђења у Општини Нова Црња, које је у власништву Н.Ћ, а од кога је као против услугу, за добијен посао, тражио да се на рачун ФК Будућност из Српске Црње уплати 100.000 динара и 100.000 динара на рачун НН особе, што је Ћ. Н. и учинио.

Министарсство унутрашњих послова је саопштило да у циљу доказивања осталих коруптивних кривичних дела наставља даљи рад на овом случају.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи