Читај ми!

Крагујевац: Притвор за урбанисте

Истражни судија Вишег суда у Крагујевцу, Сузана Грујовић, донела решење о покретању истраге и одредила притвор осумњиченима за малверзације око изградње пројекта за затворени базен у Крагујевцу.

Сузана Грујовић, истражни судија Вишег суда у Крагујевцу, донела је решење о покретању истраге и одредила притвор осумњиченима за малверзације око изградње пројекта за затворени базен у Крагујевцу.

После саслушања, притвор је одређен директорки дирекције за урбанизам Мирјани Ћ, архитектама у том предуyећу Звонку М. и Ивану С. , као и Ивановој мајци, Снежани Х. С. власници пројектног бироа "Архикон" у Крагујевцу.

Осумњичени се терете, да су сумњивим пословима око пројектне документације за базен у Крагујевцу, оштетили Дирекцију за урбанизам у том граду, за око два милиона динара.

Истрагом је утврђено да је директорка Мирјана Ћ. наложила да Дирекција за урбанизам распише тендер за израду пројектне документације за изградњу затвореног базена.

Иако је то могло да се уради у самом предузећу, избрана су два приватна пројектна бироа "Атријум", који не поседује пројектну лиценцу и "Архикон", који нема лиценцираног архитекту.

За њих су пројекте урадили архитекте Звонко М. и Иван С, син власнице "Архикона", обојица запослена у Дирекцији за урбанизам.

Од Дирекције је за те пројекте наплаћено по око 950.000 динара. Звонку М, како је саопштила полиција, новац је исплаћен у готовини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи