Читај ми!

Скинхеди правили инциденте у Бечеју

Tридесетак скинхеда са обележјима "велике Мађарске" правило инциденте у Бечеју, преноси Бета.

Група од тридесетак скинхеда који су носили мађарска националистичка обележја правила је инциденте у Бечеју, рекли су агенцији Бети данас очевици.

Скинхеди су у суботу увече вређали присутне у кафићу "Флојд" у центру града, а потом су наводно изазвали и неколико туча у самом граду, испричали су очевици.

Очевици тврде су да су скинхеди носили дубоке чизме и црне јакне са ознакама "велике Мађарске" и да су били ошишани до главе.

Закупац кафане Ласло Ђерђ рекао је да су скинхеди били у његовој кафани то вече, али је рекао да, осим вређања присутних гостију, нису правили друге инциденте ни у кафани нити испред ње.

Ђерђ је истакао да је све то пријавио "полицији и Безбедносно информативној агенцији" у Бечеју и изразио велико огорчење због таквих догађања у Бечеју.

"Нажалост, овакви догађаји су постали учестали у Бечеју, било да је реч о мађарским, било да је реч о српским националистима, као и о неким другим екстремистима", изјавио је Ђерђ и поручио да никакво насиље у свом кафићу неће толерисати.

Сличних инцидената било је и нешто раније у Бечеју. Полиција у том граду поднела је раније кривичне пријаве против шесторице Бечејаца: Алберта К. (24), Бојана М. (19), Бојана В. (21), Корнела К. (21), Норберта К. (33) и Александра А. (21), због сумње да су 8. септембра, око 1.25, испред кафића "Флојд" учествовали у масовној тучи.

Кривична пријава терети Алберта К. да је, испред локала, после краћег разговора, ударио Бојана М. који се, нешто касније, вратио са Бојаном В, у намери да се расправи са Албертом, али га је овај поново ударио песницом у лице.

Тада је избила туча у којој су учествовали Алберт К, Корнел К. И Норберт К. и још десетак лица, са једне стране и Бојан М, Бојан В. И Александар А, са друге. Бојану М. и Бојану В. су, у Клиничком центру Војводине, констатоване лаке телесне повреде.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи