Читај ми!

Потврђене казне због смрти 15 емиграната

Све затворске казне изречене седмочланој групи осуђеној због кријумчарења и смрти 15 емиграната, који су се удавили у Тиси 2009. године, потврдило је судско веће састављено од Еулексових и косовских судија.

Судско веће, састављено од Еулексових и косовских судија, потврдило је све затворске казне изречене седмочланој групи осуђеној због кријумчарења и смрти 15 емиграната који су се удавили у Тиси у октобру 2009. године.

Веће је изменило првостепену пресуду у вези са класификацијом кривичног дела, али је пресудило да казне које је изрекао Окружни суд остану исте - у распону од пет до 19 година.

Првостепени суд допунио је првостепену одлуку на следећи начин - Авни Хајдари, Спејтим Адемај, Исмаил Крапи и Саип Сељмани проглашени су кривим за организовани криминал паралелно са кријумчарењем емиграната.

Фатмир Пајазити, Џемајл Хаљиљаји Бљерим Адемиај проглашени су кривим за кријумчарење емиграната.

Сви оптужени су проглашени кривим, имајући у виду њихову улогу у смрти 15 људи који су се удавили у Тиси, између Србије и Мађарске, октобра 2009 године.

Окружни суд у Приштини осудио је Авни Хајдарија на 19 година затвора и на новчану казну од 250.000 евра. Спетим Адемај је осуђен на 17 година и новчану казну од 200.000 евра.

Фатмир Пајазити осуђен је на седам година, а Џемајл Хаљиљај на условну казну од две године. Исмаил Крапи и Саип Сељмани су осуђени на по осам година затвора, а Бљерим Адемај на пет година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи