Читај ми!

Настављена истрага за убиство Србина

У склопу истраге убиства косовског Србина Александра Путника, окружни јавни тужилац из Призрена обавио препознавање осумњиченог за то кривично дело. Адвокат породице Путник изненађен чињеницом да истагу води локално тужилаштво уместо Еулекса. Из Еулекса кажу да им случај није додељен.

Окружни јавни тужилац из Призрена Бајрам Хамитага обавио је истражну радњу препознавања осумњиченог за тешко убиство косовског Србина Александра Путника и покушај убиства његовог сина Добрице из Велике Хоче а резултати ове истражне радње биће накнадно саопштени.

"Резултати ове истражне радње ће накнадно бити саопштени, а истрага се води против косовског Албанца Газменда Морине", потврдио је РТС-у адвокат Дејан Васић који заступа породицу Путник. 

Он је рекао да је током данашњег наставка истраге био изненађен чињеницом да истрагу води локално тужилаштво, а не Еулекс.

"Препознавање је, истина, обављено професионално и по правилима струке, међутим у предмету већ годину дана не долази до оптужења. Мишљења сам да истрага и резултати до којих се до сада дошло сигурно неће довести до оптужења осумњиченог који је у међувремену пуштен да се брани са слободе", прецизирао је адвокат породице Путник.

Васић је најавио да ће у име породице Путник током ове недеље затражити хитно преузимање случаја и додељивања предмета у рад Еулекс правосуђу.

Адвокат породице је рекао да сумња да ће због времена које је протекло, чак и ако би Еулекс преузео случај, истрага дала опипљивије резултате.

Портпарол Еулекса Ирина Гудељевић рекла је да случај Путник није додељен Еулексовом правосуђу и да се они никада нису бавили тим случајем.

Косовски Србин Александар Путник (51) убијен је из ватреног оружја 2. октобра прошле године у селу Зрзе у општини Ораховац на Косову и Метохији.

У инциденту који се догодио тада рањен је и Путников син Добрица а за овај инцидент, како је раније саопштено из косовске полиције, главноосумњичени је косовски Албанац Г. М.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи