Читај ми!

Истрага против нарко-банде

Због сумње да су кријумчарили хероин и кокаин, Тужилаштво за организовани криминал покренуло истрагу против седам чланова криминалне групе. У полицијској акцији, приликом које су осумњичени ухапшени, заплењено килограм и по кокаина, оружје и 15.000 евра.

Тужилаштво за организовани криминал наредило је покретање истраге против седам особа осумњичених да су, као организована криминална група, кријумчарили хероин и кокаин.

Криминална група је у последњих 11 месеци кријумчарила дрогу из Доминиканске Републике у Словенију и Србију, као и из Турске у Србију, па у Словенију и Холандију, саопштено је из полиције.

Ухапшени су Винко Р. и Дејан Н. држављани Црне Горе, Дејан. А, Драган Т, Владимир Л. и Мирољуб Ј, држављани БиХ и Игор К. осумњичени да су неовлашћено производили и продавали опојне дрога.

Организатори и чланови те групе ухапшени су на подручју Београда, Панчева, Новог Сада и Граничног прелаза Градина, на ком је, при уласку у Србију, пре два дана, у возилу марке "Шкода октавија" босанских регистарских ознака у коме су били Владимир Л. и Мирољуб Ј, пронађено више од једног килограма хероина.

У акцији је заплењено оружје и 15.000 евра. Према полицијским подацима, како РТС сазнаје, вођа те групе је ухапшени Винко Р. из Београда, од раније познат полицији.

Акција је изведена у сарадњи са полицијом Словеније која је, такође, ухапсила четворицу припадника исте групе.

Представник словеначке полиције за криминалитет Драго Менегалиј рекао је да су у Словенији ухапшена четворица осумњичених, који ће бити саслушани пред истражним судијом "због сумње да су неосновано производили и трговали забрањеним дрогама".

Током рада на том случају, у више земаља Европске уније, првенствено Словенији, Аустрији и земљама Јужне Америке, извршена је заплена веће количине наркотика, наводи се у саопштењу.

Праћење криминалне групе трајало је годину дана, а сазнајемо да су учествовале полиције Србије, Словеније, Републике Српске, уз координацију Тужилаштва за организовани криминал. Током тог периода заплењено је више од 10 килограма кокаина намењеног тржишту Западе Европе, пре свега Словеније, Аустрије и Холандије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи