Читај ми!

Могући нови сведоци

Постоји шанса да се још неко од сведока трговине органима на Косову јави Тужилаштву, рекао Владимир Вукчевић. Тужилац за ратне злочине очекује реакцију Међународног истражног тима и долазак њиховог шефа Клинта Вилијамсона у Београд.

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио је да очекује реакцију Међународног истражног тима и долазак њиховог шефа Клинта Вилијамсона у Београд, поводом исказа заштићеног сведока о трговини органима на Косову и северу Албаније.

Вукчевић је рекао да Вилијамсон до сада није контактиран, али да очекује да ће до контакта доћи.

Он је поновио да је и даље апсолутно уверен да је исказ сведока тачан и нагласио да се све што је заштићени сведок рекао поклапа са чињеницама које је Тужилаштво утврдило.

Вукчевић је рекао и да постоји шанса да се још неко од сведока трговине органима јави Тужилаштву.

Председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић изјавио је да ће трговина људским органима бити тема разговора са главним хашким тужиоцем Сержом Брамерцом који ће посетити Србију у првој половини октобра.

Љајић је рекао да је Србија у више наврата покретала то питање, али да до сада није било разумевања, пре свега у међународној заједници.

"Није било политичке воље да се читава ствар доведе до краја", истакао је Љајић.

Љајић очекује да су се после изјаве заштићеног сведока стекли услови за свеобухватну и целовиту истрагу о трговини људским органима, која ће имати свој правни епилог.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи