Читај ми!

Условне казне због претњи Бранкици Станковић

Шесторица највијача "Партизана" осуђена на вишемесечне условне казне затвора, због претњи новинарки Бранкици Станковић током фудбалске утакмице Партизан - Шјахтор 16. децембра 2009. године.

Први основни су у Београду осудио је данас на вишемесечне условне казне затвора шесторицу највијача "Партизана", због претњи новинарки и уредници "Инсајдера" Бранкици Станковић током фудбалске утакмице Партизан - Шјахтор 16. децембра 2009. године.

Они су осуђени јер су претећим скандирањем угозили сигурност Станковићеве и претили јој смрћу узвикујући паролу "Отровна си као змија, проћићеш као Ћурувија" са јужне трибине стадиона Партизана.

Вођа навијачке групе "Шедоус" Горан Кљештан и Александар Перишић кажњени су условно са 10 месеци затвора, са роком провере од четири године. За исто дело Милан Гудурић кањжен је са годину дана затвора, условно на пет година.

Због насилничког понашања Драган Ђурђевић је осуђен на 10 месеци, условно четири године, Немања Одаловић на 10 месеци, условно три године, а Немања Богдановић на шест месеци, условно пет година.

Тужилаштво и окривљени имају право да се жале Апелационом суду у Београду.

Поступак против једног од вођа навијачке групе Партизана "Алктараз" Милоша Радосављевића Кимија био је раздвојен од овог јер је био у бекству, а недавно је осуђен на 16 месеци затвора.

Први основни суд је пре две године, пред почетак суђења, одбацио оптужницу и ослободио навијаче оптужбе за угрожавање сигурности новинарке телевизије Б92 јер је, према образложењу судије Јелене Милиновић, оптужницу поднео неовлашћени тужилац.

Она је сматрала да у радњама оптужених за које се терете нема елемената крвичних дела угрожавање сигурности и насилничког понашања, већ евентуално кривичног дела увреде које се гони по приватној тужби. Ту одлуку укинуо је Апелациони суд у Београду и наложио да им се суди.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи