Читај ми!

Судар аутобуса у Београду

Тридесет особа повређено у судару три аутобуса у Београду. Једна особа теже повређена. Судар се догодио пошто је возач "Ластиног" аутобуса изгубио свест и ударио у два паркирана аутобуса. Повређени који су збринути у Ургентном центру, пуштени на кућно лечење.

У судару три аутобуса код Сајма у Београду лакше је повређено 30 особа. Несрећа се догодила када је "Ластин" аутобус ударио у два аутобуса који су били паркирани. Према првим информацијама, возач "Ластиног" аутобуса је изгубио свест, после чега је дошло до судара, саопштила је градска Дирекција за јавни превоз.

Повређени путници затражили су помоћ у Ургентном центру. После прегледа и указане помоћи пуштени су на кућно лечење.

Портпарол Ургентног центра Драго Јовановић рекао је да је Ургентни центар довезено 29 особа. "Све су задобиле лакше повреде, а код три особе је у току дијагностика", навео је Јовановић.

Јовановић је само навео да је реч о ортопедским и неурохируршким повредама, али нагласио да нико од повређених није животно угоржен.

Портпаролка Хитне помоћи Нада Мацура рекла је раније за Студио Б да је једна особа теже повређена и прецизирала да је реч о повреди лица. Остали повређени, како је навела, углавном имају повреде главе или колена, које су настале од пада или удараца у шипке аутобуса.

У судару, који се догодио јутрос нешто после 8 часова, учествовала су два аутобуса приватног превозника "Беобус", на линији 23, и међуградски аутобус превозника "Ласта" који је саобраћао на линији Обреновац - Београд.

Саобраћајно предузеће "Ласта" је саопштило да је до удеса дошло услед кратког губитка свести возача њиховог аутобуса, који је био технички исправан.

Како наводе из "Ласте", возач Мирослав Анђеловић (32) је обављао своје дужности у складу са свим важећим прописима о безбедности у саобраћају што, између осталог, значи и да није прекорачио осмочасовну радну норму.

Директор "Ласте" Велибор Совровић каже је возач је у току овог месеца радио у складу са законом о безбедности саобраћаја.

"Био је слободан првог, онда је у следећој недељи радио ефективно пет дана по седам сати и 18 минута. По питању техничке исправности, могу да кажем да је возило исправно, да је 24. јануара рађен технички преглед и да је аутобус јутрос прошао дневну негу", напоменуо је Совровић.

Аутобус је био климатизован, а истрага би требало да утврди тачни узроке саобраћајне незгоде, саопштили су из Дирекције за јавни превоз.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи