Читај ми!

Хаг одбио Шешељев захтев

Захтев Војислава Шешеља да буде пуштен на привремену слободу одбијен је због недовољних доказа да би се Шешељ вратио на изрицање пресуде, наводи расправно веће Хашког трибунала.

Расправно веће Хашког трибунала одбило је захтев оптуженог Војислава Шешеља да буде пуштен на привремену слободу, саопштено је у Хагу.

На крају завршне речи, Шешељ је у уторак затражио да му буде "укинут притвор" у којем је од 24. фебруара 2003. године. Рекао је да за притвор не постоје разлози, зато што не постоји опасност да би он могао да побегне, нити да утиче на сведоке.

Веће председавајућег Жана-Клода Антонетија тај захтев је, међутим, одбило, уз образложење да Шешељ није пружио довољно уверљиве доказе да би се са привремене слободе вратио на изрицање пресуде.

Судије су у одлуци споменуле и да су недавно наложиле судском секретаријату да одреди лекаре-специјалисте који би Шешеља требало да детаљно прегледају и утврде, између осталог, да ли је његово здравстено стање и неопходно лечење "компатибилно" са његовим боравком у притвору.

Шешељу, који пати од тахикардије, у јануару је позлило у притвору, после чега је био пребачен у болницу где му је уграђен апарат за регулисање срчаног ритма.

Почетком марта, на крају завршне речи, тужиоци су затражили да лидер Српске радикалне странке буде проглашен кривим по свих девет тачака оптужнице и осуђен на 28 година затвора.

Шешељ је узвратио да нема никаквог правног основа да он буде осуђен, понављајући да је већ победио Трибунал и да га пресуда "не занима".

Веће судије Антонетија, пресуду ће изрећи накнадно.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи