Читај ми!

Шешељ на Статусној конференцији

Председник СРС-а Војислав Шешељ појавио се данас у судници Хашког трибунала у трећем поступку који је против њега покренут због непоштовања суда.

Шешељ је оптужен зато што је одбио да са своје интернет странице уклони информације које у Трибуналу имају статус поверљивих, а због чијег је објављивања на првом суђењу за непоштовање суда правоснажно осуђен на 15 месеци затвора.

На Статусној конференцији Шешељ је затражио од Трибунала да му се у овом поступку омогући тзв. "привилегована комуникација" са правним саветницима и да му буде решен проблем у вези са припремом сведока.

Шешељ је на припремном рочишту протествовао због "одуговлачења поступка", који је, према његовој оцени, могао да почне још пре годину дана.

Говорећи о свом здравственом стању, Шешељ је поновио да неко споља темпира тренутак у коме ће окончати његов живот, али је поручио да ће наставити да се бори против Трибунала, како је рекао, док буде даха. 

Шешељ ће сутра наставити изношење завршне речи у главном поступку који се против њега води по оптужници за прогон несрпског становништва из Босне и Херцеговине, Хрватске и из Војводине, у коме је тужилац затражио казну од 28 година затвора.

Од одобрених десет сати, он је прошле недеље у два радна дана излагао шест сати и 20 минута. Шешељ би могао да оконча изношење завршне речи у уторак, 20. марта, али је Суд допустио могућност да се излагање оптуженог продужи и у среду.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи