Читај ми!

Шешељ враћен у притвор

Хашки трибунал потврдио да је Војислав Шешељ враћен у притвор, након што је претходно пребачен у болницу у Хагу. Шешељ у болници био не из ургентних разлога, већ због раније заказаног третмана, изјавила портпаролка Нерма Јелачић.

Портпаролка хашког трибунала Нерма Јелачић потврдила је за РТС да је Војислав Шешељ вечерас враћен у Хашки притвор из болнице, где је претходно смештен због раније заказаног третмана.

Секретаријат Трибунала обавестио је о томе и Шешељеву породицу и правне саветнике, навела је Јелачићева.

Претходно је СРС обавестила јавност да је Шешељ пребачен у болницу и да немају информације да ли је животно угрожен, оптужујући суд да о томе није обавестио ни породицу нити правне саветнике.

"У више наврата породица и пријатељи покушали су да ступе у контакт са Шешељом. Међутим, након наших провера, сазнали смо да је он у болници", рекао је раније члан председништва Српске радикалне странке Дејан Мировић.

Мировић је додао да нико из Шешељеве породице и правног тима није контактиран, као и да су до података о Шешељевој хоспитализацији дошли незванично.

Шешељу је у јануару позлило после чега му је уграђен пејсмејкер.

Хашки трибунал подигао је оптужницу против Шешеља у јануару 2003. за ратне злочине на подручју Хрватске, БиХ и Војводине, а он се добровољно предао у фебруару исте године. Суђење му је почело у новембру 2007. године, а изношење завршних речи требало би да почне 5. марта.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи