Читај ми!

Хапшење због паљења српских кућа

Косовски Албанац ухапшен због сумње да је запалио две српске куће код Гњилана. Шеф мисије ОЕБС-а на Косову Вернер Алмхофер изразио је забринутост због паљења српских кућа.

Косовска полиција саопштила је да је идентификован и притворен осумњичени Албанац за паљење две српске куће у мешовитом селу Церница код Гњилана. Две српске куће, у којима нико не живи, запаљење су 29. јануара ове године.

Косовска полиција неводи да је осумњичени косовски Албанац А.М (31) и да су у његовој кући пронађене три металне шипке, један метак и ручица ручне гранате. Он је притворен и одређено му је задржавање у трајању од 48 сати.

Истрага на проналажењу других могућих учесника се наставља, рекао је ФоНету портпарол Косовске полиције за регион Гњилане Исмет Хашани.

Шеф Мисије ОЕБС-а на Косову амбасадор Вернер Алмхофер забринут је због недавних инцидената у источном Косову када је запаљено неколико кућа чији су власници Срби.

ОЕБС у саопштењу наводи да је током недеље кућа, која припада породици косовског Србина у центру Гњилана запаљена по други пут током протеклих седам месеци, док су друге две куће које припадају косовским Србима у селу Церница запаљене у јануару.

Све три куће су биле ненастањене, додаје се у саопштењу ОЕБС-а. Ови случајеви паљевина су разлог за забринутост", рекао је Алмхофер.

"Ми поздрављамо јавну осуду инцидената од стране општинских власти и позивамо полицију да спроведе темељну истрагу ових али и свих осталих инцидената који погађају заједнице на Косову и да починиоце приведу правди", рекао је шеф ОЕБС-а на Косову.

Алмхофер је позвао општинске власти да појачају напоре и одговоре на забринутост заједница.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи