Читај ми!

Бојовић напустио земљу 2010.

Лука Бојовић је напустио земљу 2010. године, рекао Ивица Дачић. Министар рекао да не разуме оптужбе Александра Вучића да се један државни функционер састао са Бојовићем 2008. године након чега је он побегао.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је да је Лука Бојовић, према подацима Управе криминалистичке полиције, напустио Србију средином 2010. године.

Одговарајући на питање кога је Александар Вучић оптужио да се састајао са Бојовићем 2008. године, Дачић је рекао да не разуме како би се неко из државног врха састајао са њим 2008. да му каже да побегне две године касније.

Министар унутрашњих послова је истакао да полиција није добила никакав захтев да истражи те наводе, као и да му није познато да је тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић потрдио те наводе.

СНС је прошле седмице саопштила да је Вучић послао писмо Радисављевићу у којем га је обавестио да је један од највиших државних функционера у време док је био на власти 2008. године имао сусрете са Луком Бојовићем, оптуженим за више убистава.

Како је речено, у том писму на четири места је јасно наглашено име и презиме тог функционера који се крајем 2008. године, непосредно пре Бојовићевог бекства из земље, састао са њим у једном београдском кафићу у Његошевој улици.

Одбегли Бојовић који је у Србији оптужен за више убистава и покушаја убиства ухапшен је у Шпанији по потерници српског Интерпола.

Тужилаштво за организовани криминал у оптужници наводи да је Бојовић стао на чело "земунског клана" после убиства његових вођа Душана Спасојевића и Милета Луковића у марту 2003. године, а своју моћ учврстио је након хапшења Милорада Улемека Легије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи