Читај ми!

Спречен шверц лекова

Царина спречила шверц лекова у Прешеву и Келебији. У вагону путничког воза била сакривена велика количина „трамадола", лека који има дејство слично морфијуму.

Управа царина Србије саопштила је да је на царинској испостави у Прешеву, приликом контроле путничког воза који саобраћа на релацији Скопље–Београд, спречен покушај кријумчарења велике количине лекова.

У саопштењу се прецизира да су цариници у фабричкој шупљини електроормара у трећем вагону нашли сакривено укупно 10.900 капсула "трамадола" од 50 милиграма.

"Трамадол", како се наводи, спада у групу опиоидних аналгетика који служе за ублажавање умерених до средње јаких болова, јер делују на нервни систем и блокирају спровођење импулса за бол од периферије ка мозгу.

Као и остали лекови из поменуте групе, истичу из Управе царина, у случају злоупотребе служи као улична замена за опијате, јер један његов метаболит има опијатска својства слична, али слабија од морфијума.

Сакривени лекови предати су у даљу надлежност припадницима граничне полиције.

У саопштењу се додаје да је већа количина лекова заплењена пре неколико дана и на граничном прелазу Келебија. 

Детаљном контролом путничког комбија аустријских регистарских ознака, пронађене су 184 кутије различитих лекова чија је вредност процењена на око 3.000 евра.

Лекови ("кородин", "отовент", "естрадот", "антра", "хаденса", "тестогел", "тропфен", "персантин", "кломипхен"...) били су сакривени у простору испод седишта возача и сувозача, као и у једној од торби са храном.

Претходно су на питање цариника, да ли имају нешто да пријаве, возач и шест путника комбија пријавили личне ствари, употребљавани ормар и разне ситнице.

Возач комбија је и у августу прошле године ухваћен у кријумчарењу лекова, па је предат у даљу надлежност полиције, наводе у Управи царина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи