Читај ми!

Кими у Централном затвору

Један од вођа навијача Партизана, Милош Радисављевић Кими изручен је Србији и смештен синоћ око пола два у београдски Централни затвор. Радисављевић легално ушао у Македонију у јулу прошле године, саопштила тамошња полиција.

Милош Радисављевић Кими, један од вођа навијача Партизана изручен је Србији и налази се у Централном затвору.

Радисављевић је око пола два после поноћи смештен у Окружни затвор у Београду, речено је Танјугу у Управи за извршење кривичних санкција.

Министар полције Ивица Дачић је јуче рекао новинарима да је Радисављевић ухапшен око 14 сати, у сарадњи македонске и српске полиције.

Радисављевић је српским властима предат јуче око 19 сати на граници у Прешеву где га је преузела полиција из Врања.

Македонска полиција саопштила је да је Радисављевић легално ушао у Македонију у јулу 2011. године.

"Он је ушао у Македонију преко аеродрома 'Свети апостол Павле' у Охриду, на легалан начин са српским пасошем и од тада је боравио у земљи", рекао је на конференцији за новинаре портпарол полиције Иво Котевски.

Котевски није изнео детаље где је све Радисављевић боравио и ко га је штитио, напоменувши да му је забрањен улазак у Македонију у наредних пет година.

Македонски медији пишу да је Радисављевића ухапсила Специјална јединица полиције "Алфа" у Лењиновој улици у центру Скопља око 14 сати.

Министарка правде Снежана Маловић рекла је да се Радисављевић скривао уз помоћ тамошњих навијачких група, што су навијачи Вардара "Комити" демантовали.

Радисављевић је пред Првим основним судом у Београду у августву 2010. године осуђен на 16 месеци затвора због насилничког понашања и угрожавања сигурности Бранкице Станковић, скандирањем са трибине стадиона ФК Партизан: "Отровна си као змија, проћи ћеш к'о Ђурувија".

Навијачи су на трибинама шутирали и ударали у главу лутку која је представљала новинарку. По налазу Апелационог суда, речи песама које је певао грубо вређају личност Бранкице Станковић и угрожавају спокојство грађана.

Апелациони суд је 11. јула 2011. године укинуо део пресуде који се односи на угрожавање сигурности новинарке Б92 Бранкице Станковић, па је Радисављевић правоснажно осуђен на шест месеци затвора због насилничког понашања.

У делу пресуде која се односи на угрожавање сигурности Бранкице Станковић, навео је Апелациони суд, нису изнети јасни и убедљиви разлози због којих се сматра да је Радисављевић извршио кривично дело на начин који му се оптужницом ставља на терет.

Апелациони суд наложио је поновно суђење о томе. Радисављевић је оптужен и за паљење београдске Бајракли џамије у марту 2004. године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи