Читај ми!

До Бојовића преко Милисављевића

Шпанска полиција ухапсила Луку Бојовића пратећи његовог пријатеља Владимира Милисављевића. Бојовић се у Валенсији представљао као грађевински предузетник и скоро сваки дан је био у ресторану где је ухапшен, рекао званичник шпанске полиције Фердинандо Гереро.

Фердинандо Гереро, шеф одељења шпанске полиције за борбу против организованог криминала из источне Европе, изјавио је да је та полиција Луку Бојовића ухапсила тако што је пратила његовог пријатеља Владимира Милисављевића.

Гереро, који је руководио акцијом хапшења припадника "земунског клана", рекао је Јутарњем листу да је Милисављевић дошао из Мадрида у Валенсију, где је живео Бојовић који је тамо био прилично познат.

"Представљао се као грађевински предузетник и скоро је сваки дан био у ресторану Бодега Ла Паз, а келнерима је увек остављао велик бакшиш", казао је Гереро.

"По обичају, друштво се окупило и наручили су много шпанских специјалитета. Десетак наших агената пратило је сваки њихов корак. Део их је био у ресторану, а део је стајао напољу, спречавајући друге госте да уђу", навео је Гереро.

Када је полиција приступила "земунцима", само је један покушао да побегне, али је брзо савладан.

"Бојовић је био потпуно миран, устао је и представио се као Литванац и пружио лажан литвански пасош", рекао је Гереро.

"Лука Бојовић је користио лажан литвански пасош и два хрватска која су издата на имена Дамир Игњатовић и Иван Валентић, док је Милисављевић користио хрватске пасоше с именима Маријан Баришић и Горан Љубишић", рекао је званичник полиције.

Како је описао, Бојовић није пружао никакав отпор и држао се као "ухапшени војник". Гереро сматра да му је та дисциплина помагала у ранијем бекству, јер је знао како да избегне полицију.

"Како се војнички држао тих правила, нисмо могли да му уђемо у траг", додао је Гереро. Он рекао да је подједнако дисциплинована била и Бојовићева жена.

"Комуницирали су шифрованим порукама и увек су користили такси које би променили неколико пута", рекао је Гереро.

"И она је сама била изненађена кад смо јој рекли за што га све теретимо. Рекла нам је да зна да се скрива, али не верује да је он у стању да учини то што смо јој рекли", истакао је Гереро.

Ово је била напорна истрага која показује важност сарадње полиције двеју држава, рекао је Гереро и додао да је истрага трајала две и по године, при чему су Шпанци прве информације да је Бојовић у Шпанији добили од српске полиције.

"Њима је информација дошла из београдског затвора и одмах су је проследили нама. Тада је почело масовно праћење свих људи који су било како повезани с Бојовићем, од супруге, преко пријатеља, до познаника", рекао је Гереро.

Приликом претреса Бојовићевог стана пронађено је више од пола милиона евра у готовини, три митраљеза, полуаутоматске пушке, муницију и фалсификована документа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи