Читај ми!

СРС: Шешељево здравље лоше

Здравствено стање лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља није добро и постоји могућност да поново буде оперисан, речено на конференцији за новинаре те партије.

На конференцији за новинаре Српске радикалне странке саопштено је да здравствено стање лидера радикала Војислава Шешеља није добро и постоји могућност да поново буде оперисан.

 

Да би се стање средило потребно је да Шешељ буде подвргнут електро-шоковима како би се ставила у функцију електрода која не ради и успоставио правилан рад срца, што се очекује наредних дана, рекао је руководилац тима за одбрану Шешеља Немања Шаровић.

"Уколико то не успе, друга могућност је да поново буде оперисан и да му уграде нови апарат који ће радити како треба и који ће му омогућити колико-толико нормалан жвот", рекао је Шаровић.

Према његовим речима, апарат који је уграђен "по свему судећи не функционише како и треба", што су Шешељу саопштили и холандски лекари. Како је Шаровић објаснио, у апарату постоје две електроде, а од те две електроде једна не функционише како треба.

Шешељ је, како је навео Шаровић, у Хашком трибуналу изложен систематском малтретирању које се, осим кроз угрожавања његовог здравља, манифестује и кроз онемогућавање његове одбране и кроз ускраћивање процесних и људских права.

Шаровић је навео и да су он и чланови Шешељевог тима за одбрану Дејан Мировић и Борис Алексић боравили у дводневној посети Трибуналу и да им том приликом није била дозвољена "привилегована комуникација" са Шешељем.

Према његовим речима, сви оптужени у Трибуналу имају право да се слободно крећу по делу затвора одређеном за примање посета, док су Шешељ и његови саветници време за посете провели - закључани у ћелији.

Шаровић је навео и да је Шешељу и даље онемогућено да предаје поднеске, јер се њихово подношење условљава новим условима који до скоро нису важили. Он је подсетио да ће СРС одржати 25. фебруара у Београдској арени скуп подршке Шешељу.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи