Читај ми!

Потрага за несталим у лавини

Спасилачке екипе наставиле потрагу за још једном особом за коју се претпоставља да се налази испод лавине снега у селу Рестелица на Косову и Метохији. По налогу председника Тадића, Народна канцеларија председника стипендираће Асмиру Реку.

Полиција, ватрогасци и грађани настављају потрагу у селу Рестелица за особом за коју се претпоставља да је затрпана под лавином снега.

У потрази, која је касно синоћ заустављена због тешког времена, до сада је пронађено десет тела чланова породице Река, док је петогодишња девојчица Асмира Река пронађена жива и опоравља се у регионалној болници у Призрену.

Снежна лавина, висока десет и широка 500 метара, прекрила је 12 кућа у Рестелици.

На Косову је данас Дан жалости. Министарство за Косово и Метохију послаће два милиона динара помоћи породицама настрадалих у лавини код Драгаша. Председник Борис Тадић упутио је телеграм саучешћа породици.

Због неприступачног терена и велике количине снега механизација не може да приђе месту несреће, па се терен рашчишћава лопатама и приручним средствима. 

На сеоском гробљу у Рестелици на Гори данас је сахрањено девет чланова породице Река, који су страдали када се лавина обрушила на њихове куће. У присуству око 4.000 људи, Горанци су се опростили од својих сународника.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи