Читај ми!

Пресуда вођи "Алкатраза"

Један од вођа навијачке групе "Алкатраз" Александар Вавић осуђен на годину дана затвора због наношења телесних повреда Стефану Гајићу у јануару 2005. године.

Пред Првим основним судом у Београду Александар Вавић, вођа навијачке групе Алкатраз, осуђен је на годину дана затвора, јер је у јануару 2005. на Карабурми ножем ранио Стефана Гајића.

Судија Ивана Рамић осудила је Вавића због кривичног дела наношења тешке телесне повреде, а одбрана и тужилаштво имају право да уложе жалбу Апелационом суду на ту првостепену пресуду.

Овај "партизановац" је у време извршења кривичног дела био навијач "Црвене звезде", али је недуго после инцидента прешао у конкурентски табор, па су се тако променили и искази оштећеног Гајића и других сведока, такође навијача "Партизана".

Према оптужници, до првобитног сукоба дошло је када је група навијача "Партизана" жврљала по графитима "Црвене звезде" у Улици Салвадора Далија на Карабурми. Током физичког обрачуна, Вавић је Гајићу нанео тешку телесну повреду убовши га ножем.

Гајић и други сведоци препознали су Вавића у полицији, али су већ били у истрази када је Вавић прешао у навијачки табор "Партизана" и негирали су да је он учествовао у том инциденту.

Суд сматра да је очигледно да су сведоци намерно мењали исказе, како би заштитили новог "колегу" и ослободили га одговорности.

Вавић је у фебруару прошле године рањен из заседе преко пута Пете београдске гимназије на Ташмајдану. Био је погођен у карлицу, а затим је приватним возилом превезен у Ургентни центар. Београдски штампани медији преносили су тада да полиција претпоставља да су у позадини тог ватреног обрачуна нерашчишћени односи у пословима с дрогом.

Према подацима полиције, против тог изгредника подношено је чак 12 кривичних пријава за насилничко понашање, недозвољено држање оружја, наношење тешких телесних повреда, разбојништва и крађу.

У октобру 2009, тадашњи републички јавни тужилац Слободан Радовановић поднео је Уставном суду Србије предлог за забрану рада и деловања 14 екстремних подгрупа навијачких клубова "Партизана", "Црвене звезде" и "Рада", међу којима је и Вавићева "Алкатраз", али о том предлогу још није одлучено.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи