Читај ми!

Потврда о хапшењу Гаврића

МУП Србије добио је из Јужноафричке Републике званичну потврду о лишавању слободе Добросава Гаврића, осуђеног за убиство Жељка Ражнатовића Аркана.

Заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је МУП Србије из Јужноафричке Републике добио званичну потврду о лишавању слободе Добросава Гаврића, осуђеног за убиство Жељка Ражнатовића Аркана.

Министар Дачић је Танјугу рекао да је Гаврић привремено ухапшен на основу међународне потернице Србије ради екстрадиције. Дачић је изјавио да ће се Гаврић појавити данас на суду у Кејптауну.

Државни органи Србије ће у складу са устаљеном праксом радити координирано са надлежним службама у Преторији у циљу екстрадиције Гаврића у Србију.

Гаврцић је у Србији правоснажно осуђен на 35 година затвора због убиства Жељка Ражнатовића Аракана, а уочи изрицања пресуде побегао је из земље. У Јужноафричку Републику ушао је 2007. године под лажним именом.

Гаврић се предао јуче полицији у Кејптауну, објављено је на јужноафричкој медијској мрежи. Он је задржан пошто се предао полицијској станици Белвил у Кејптауну, изјавио је портпарол локалне јединице за борбу против организованог криминала Мекинтош Полела.

"Ми смо колегама у Србији послали потврду о Гаврићевом идентитету", рекао је Полела и додао да је Србија пре неколико месеци поднела захтев за његово изручење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи