Читај ми!

Настављено суђење Љимају

Суђење Фатмиру Љимају и деветорици његових сарадника, за ратни злочин у логору Клечка, настављено у Окружном суду у Приштини. Поступак изношења доказа почеће 30. јануара, рекао адвокат Тахир Речај.

У Окружном суду у Приштини настављено је суђење Фатмиру Љимају, потпредседнику Демократске партије Косова, и деветорици његових сарадника, бивших припадника Ослободилачке војске Косова. Оптуженима се суди за ратни злочин у логору Клечка.

"Поступак изношења доказа почеће 30. јануара", рекао је адвокат Тахир Речај и додао да се очекује да би суђење Љимају могло да потраје до јула, пренео је АФП.

Браниоци оптужених су најавили да ће тражити да се из процеса искључи међународни тужилац Маурицио Салустра. Судско веће је ту најаву одбацило на последњем заседању и саветовало одбрану да се обрати Специјалном тужилаштву Косова.

Док је Љимај улазио у зграду суда неколико десетина студената окупило се испред зграде у знак подршке, тражећи обуставу поступка.

Љимај и његови саборци су оптужени за ратне злочине над албанским и српским цивилима који су наводно извршени у кампу ОВК у селу Клечка, општина Малишево.

За ратне злочине Љимај је одговарао и пред Хашким трибуналом, који га је ослободио кривице за наводне злочине извршене у кампу ОВК у Лопушнику у општини Глоговац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи